person in white shirt using black laptop computer on brown wooden table

Zijn jouw dagen te kort om alles te doen wat je wilt doen?

Tijd is schaars als je moeder bent. Als je niet oppast, ben je de hele dag door bezig. Wat ik zelf heel belangrijk vind is om mezelf te blijven ontwikkelen. Nieuwe kennis op te doen. Sinds ik klaar ben met mijn studies verloskunde en psychologie, mis ik het enorm om nieuwe dingen te leren. Daarom heb ik mezelf aangeleerd om elke dag minstens 30 minuten te lezen, een podcast te luisteren of een interessante documentaire te kijken om mezelf zo te voeden met nieuwe informatie.

Zelf zoek ik altijd naar de ‘verloren’ momentjes, zoals wanneer je boodschappen aan het doen bent of onderweg bent naar een afspraak. Als je deze momenten bij elkaar optelt, dan kost dit dagelijks veel tijd die je eigenlijk ook nuttig kunt besteden. Op deze momenten luister ik bijvoorbeeld graag naar een podcast.

Omdat ik jullie graag iets wil leren tijdens deze momenten, heb ik een paar jaar geleden zelf een podcast opgestart. De Mpower Moms Podcast. In deze podcast vertel ik over het moederschap. Moeder zijn is fantastisch, maar kan ook behoorlijk pittig zijn. Daarom neem ik jullie mee in onderwerpen waar de meeste moeders tegenaan lopen.

Ik ga in gesprek met experts, zoals een hormoontherapeut, bekkenfysiotherapeut, verloskundige of kinderslaapcoach, deel ervaringsverhalen van andere moeders oa taboedoorbrekende bevallingsverhalen, maar ook over hoe moeders hun postnatale depressie hebben overwonnen en deel praktische tips hoe je met lastige situaties om kunt gaan, zoals slaapgebrek of te weinig uren in je dag hebben om de dingen te doen die jij graag wilt doen.

Er staan inmiddels 114 podcasts voor je klaar en ik weet zeker dat er ook interessante podcasts voor jou tussen zitten! Een aantal voorbeelden van podcasts die ik heb opgenomen:

  • Een roze wolk: bestaat die eigenlijk wel?
  • Powerboost voor moeders
  • 3 krachtige tips voor meer vertrouwen in jezelf als moeder
  • De controle loslaten, zo doe je dat!
  • Het is een fase (en waarom je dit beter niet kunt zeggen)

Voor nu ben ik met de podcast even met zomerstop, maar vanaf eind oktober kun je weer nieuwe afleveringen verwachten.

Voor een overzicht van alle podcasts die ik heb gemaakt en om ze direct te beluisteren, klik hier.

 

Deel dit bericht