Je heftige bevallingservaring op een zachte manier verwerken in 1 sessie

Je bent bevallen, kunt niet genieten, maar voelt onrust. Je gedachten draaien overuren, je bent veel aan het piekeren en schrikt 's nachts vaak wakker, omdat je de bevalling herbeleeft. Eigenlijk heb je het gevoel alsof je jezelf kwijt bent geraakt sinds je moeder bent geworden.

Bij andere moeders lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Je wordt er erg onzeker van. Waarom lukt dat jou niet?

Je vindt het lastig om over je zwangerschap of bevalling te praten en over wat deze heftige ervaring met jou doet. Wanneer je de moed hebt verzameld om dit bespreekbaar te maken, krijg je te horen dat je er toch een fantastisch kind voor terug hebt gekregen.

Je voelt je niet begrepen, bent onzeker, kunt je niet goed concentreren, bent snel boos en hebt geen energie. Alles wat je leuk vond voordat je een kind kreeg, daar heb je nu geen fut meer voor. Je slaapt slecht, omdat je 's nachts in bed terugdenkt aan wat je hebt meegemaakt.

Het liefst vermijd je alles wat met een zwangerschap of bevalling te maken heeft. Het lukt je niet om foto's terug te kijken. Het filmpje wat er gemaakt is tijdens je bevalling wil je niet aanzetten. Je vindt het moeilijk om er over te praten en wil al helemaal niet horen hoe iemand anders haar zwangerschap of bevalling heeft ervaren.

Het doet je namelijk teveel. Het maakt je verdrietig en boos. Jouw zwangerschap of bevalling ging anders dan je van tevoren had gedacht. Je ervaarde machteloosheid en voelde je niet gezien en gehoord. Toch moet je er steeds aan denken. Je kunt het niet loslaten.

Het voelt alsof je jezelf bent kwijt geraakt. Met de bevalling is je kindje geboren, maar met de bevalling lijkt het ook alsof jij een totaal ander mens bent geworden. Waar is die levenslustige, energieke vrouw? Je voelt je een schim van jezelf.

Je weet het even niet meer. Dit is niet hoe je het moederschap had voorgesteld. Je wilt dat er iets verandert, maar hoe dan?

Foto park

Met een positief gevoel terugkijken op je zwangerschap en bevalling

Het is niet gek dat je het allemaal even niet meer ziet zitten. Je hebt iets naars meegemaakt, iets traumatisch misschien zelfs. Door zo'n heftige ervaring staat je lichaam continu 'aan'. Je hebt constant stress en dat kost heel veel kracht en energie. Voor je kind zorgen voelt als een enorme opgave en je vindt het lastig om op dit moment goed voor jezelf en je gezin te zorgen. Dat ligt niet aan jou, maar aan wat jij hebt meegemaakt.

Je hoeft hier niet in je eentje mee te blijven rondlopen en je hoeft je absoluut niet te schamen. Het ligt niet aan jou. Jij hebt iets heftigs meegemaakt. Het liep anders dan gepland. En het is heel lastig om daarmee om te gaan.

Maar je bent er klaar mee. Je wilt verandering. Je wilt er zijn voor je kind. Je vrolijk voelen, blij zijn en kunnen genieten van de ontwikkelingen die je kind doormaakt. Ook wil je weer die leuke, betrokken vrouw zijn die blij is als haar partner thuiskomt van het werk. Je wilt weer ruimte in je hoofd hebben om leuke gesprekken te voeren met elkaar en er echt voor elkaar te kunnen zijn, op mooie momenten en op moeilijke momenten.

Als je opstaat, dan wil je weer zin hebben in de dag. Je wilt meer energie en de rust om de dingen te doen die je altijd leuk vond voordat je kinderen had.

Je wilt je weer jezelf voelen.

Je weet ergens wel dat je het beste hulp kunt inschakelen, maar vindt dit moeilijk. Je hebt geen zin in een maandenlang traject en hebt er ook geen tijd voor, want als moeder zijnde is het al zo druk. Ook wil je liever geen praattherapie. Ik snap het en het hoeft ook niet.

Om heftige ervaringen rondom je zwangerschap, bevalling of de kraamtijd te verwerken is er nu de Trauma Buster Technique waarin je jouw ervaring in 1 sessie verwerkt hebt.

Wat levert dit traject je op:

⭐️ Je hebt jouw nare ervaring verwerkt, waardoor je op een fijne manier kunt terugkijken op je zwangerschap of bevalling

⭐️ Je staat niet meer altijd 'aan' als moeder. Je laat stress achter je en komt tot rust.

⭐️ De dag voelt niet meer zwaar. Je hebt zin in de dag als je opstaat.

⭐️ Je slaapt weer goed, omdat je niet meer de hele nacht loopt te malen en te piekeren. Hierdoor heb je overdag meer energie

⭐️ Wanneer je een bevalling op tv voorbij ziet komen, hoef je niet meer weg te zappen. Je kunt hiernaar kijken zonder dat je zelf getriggerd wordt.

⭐️ Je hebt weer energie om de dingen te doen die je leuk vond om te doen voordat je moeder werd

⭐️ Het lukt je om foto's en/of video's van jouw bevalling terug te kijken zonder dat je emoties je overweldigen

⭐️ Op kraambezoek gaan bij je vriendinnen vind je geen probleem en je kunt gemakkelijk over hun bevallingen praten. Dit raakt je namelijk niet meer.

⭐️ Je voelt een betere band met je kind en kunt daardoor meer genieten van het moederschap

⭐️ Je hebt weer vertrouwen in je lichaam

⭐️ Je voelt je weer jezelf

In 1 sessie? Dat kan toch nooit! 

Ik begrijp dat je dit denkt. Dit was namelijk ook mijn eerste gedachte. Als psycholoog was mijn ervaring dat het verwerken van een trauma meerdere sessies nodig had en wekenlang of zelfs maandenlang kon duren. Inmiddels heb ik al meer dan 100 moeders mogen begeleiden bij het verwerken van een heftige bevallingservaring door middel van de Trauma Buster Technique en 99% heeft haar ervaring verwerkt in 1 sessie.

Op deze pagina in de blauwe kopjes vind je een aantal ervaringen van moeders die dit traject al hebben gevolgd.

'Nadat ik de informatie op de website had gelezen, heb ik bij Meike het traject voor het verwerken van een bevallingstrauma gevolgd.
Ik ga niet graag naar de huisarts, laat staan voor een verwijzing voor een psycholoog. Ik vond het daarom heel fijn dat ik zonder tussenkomst van huisarts gemakkelijk en snel bij Meike terecht kon.
Ik wist niet goed wat ik precies moest verwachten van de sessie, maar tijdens de kennismaking heeft Meike uitgelegd hoe de sessie in zijn werk gaat. Hierbij vond ik het heel fijn dat Meike de tijd nam zodat ik me op mijn gemak voelde.
Wat mij het meest positief verraste is dat ik tijdens de sessie enorm heb gelachen, wat me verbaasde omdat we toch met een best heftige ervaring bezig waren. Dit heeft dan ook enorm veel spanning weggenomen en ik kan nu beter met deze ervaring omgaan en er zelfs zonder spanning over praten!
Hierdoor dus zeer geslaagd, en dat gewoon binnen 1 sessie! Meike, ontzettend bedankt en blijf dit doen!'
Femke, 32 jaar

'Via Mpower moms ben ik in aanraking gekomen met het traject voor het verwerken van een heftige bevallingservaring. Als een van de eerste heb ik een sessie mogen ervaren bij Meike.
Ik ben erg tevreden over de behandeling. De manier van behandelen is naar mijn mening "luchtig" terwijl tegelijkertijd het trauma wel centraal staat. Dit vond ik erg prettig. Tijdens de sessie heb ik al direct verandering ervaren in mijn spanningsniveau. Na afloop voelde ik mij ook niet moe, uitgeput of emotioneel maar voelde ik mij juist goed. Tot slot wil ik graag benoemen dat ik de benadering van Meike als erg prettig heb ervaren. Meike is een kundig psychologe en stelt je erg op je gemak tijdens de sessie. Na het ervaren van de therapie zou ik zowel het traumaverwerkingstraject als Mpower moms dan ook zeker aanraden voor het verwerken van traumatische gebeurtenissen.' Marije, 30 jaar

Voor wie is dit traject geschikt?

Voor iedereen die te maken heeft gehad met een heftige ervaring en deze ervaring wil verwerken. Dit kan een ervaring zijn rondom je zwangerschap, bevalling of in het eerste jaar na de geboorte, maar ook een ervaring die jij al eerder hebt meegemaakt en waar je door wordt getriggerd.

Als jij stress ervaart door wat je hebt meegemaakt, je niet goed meer kunt concentreren, je prikkelbaar bent, slecht slaapt, het liefst alles vermijd wat met je zwangerschap, bevalling of kraamtijd te maken heeft en je je niet meer jezelf voelt, dan is dit traject geschikt voor jou.

Hoe ziet het traject eruit?

✅ We hebben eerst een inleidend telefonisch gesprek van 30 minuten om te bespreken waar je tegenaan loopt. Wat ervaar jij op dit moment? Wat voor gevolgen heeft jouw heftige (beval)ervaring op jouw dagelijks leven?

✅ Daarna volgt een sessie (online of bij mij in Tilburg) van 2 tot maximaal 3 uur. In deze sessie gaan we op een zachte manier jouw heftige ervaring verwerken. Het is een hele vriendelijke manier, waardoor je niet het gevoel hebt dat je met een heftige ervaring aan de slag gaat. Op het einde van de sessie voel je je relaxed en opgelucht.

✅ Na een paar dagen hebben we telefonisch contact om te bespreken hoe je je voelt en hoe je de sessie hebt ervaren.

De sessie kan bij mij in Tilburg plaatsvinden of online via Zoom.

De investering voor dit traject is €347,-

Podcast babyzindelijkheidscommunicatie

Wat is de Trauma Buster Technique?

De Trauma Buster Technique (TBT) is een hele zachte techniek. Andere traumagerichte behandelingen (zoals EMDR) kosten heel veel energie en kracht en zijn vaak heel zwaar. TBT is een combinatie van Emotional Freedom Techniques (EFT) en Neurolinguïstisch Programmeren (NLP). Beide technieken zijn uitvoerig wetenschappelijk onderbouwd.

Tijdens de sessie is er direct al een verlichtend effect merkbaar. TBT werkt zeer snel en effectief. 99% van de moeders die ik heb begeleid, heeft haar heftige ervaring in 1 sessie blijvend verwerkt.

'Na jarenlang meerdere therapie-vormen uitgeprobeerd te hebben, mocht ik bij Meike van Mpower Moms het nieuwe traject voor het verwerken van een heftige bevalling ervaren. Wat een fijne manier om met een traumatische gebeurtenis/herinnering om te gaan!
Na één sessie voelde ik al werkelijk verschil in mijn lichamelijke reacties als ik aan mijn trauma dacht (geen klamme handen, dichtgeknepen keel of zwetende oksels meer).
Super bedankt Meike voor deze fijne ervaring en je warme, liefdevolle en geduldige begeleiding! Voor al je volhardendheid om te blijven zoeken naar een betere/fijnere manier om mensen te helpen. En dat je daardoor deze techniek in Nederland kan introduceren, echt top!' Vera, 33 jaar 

'De zwangerschap van mijn tweede kind was niet makkelijk. Er was veel miscommunicatie en ik werd vaak niet gehoord als zwangere. En hoewel ik dacht dat ik na de bevalling dit hoofdstuk had afgesloten, bleek het tegendeel waar. Ik sliep lange tijd slecht, had een kort lontje en stond altijd maar aan. Ik kan je vertellen, dat is niet de meest ideale combinatie met 2 kinderen in huis. Via Instagram kwam ik bij Meike terecht. Ik las over het traject voor het verwerken van een heftige ervaring en het sprak me direct aan. Geen lange zwaar traject, maar een zachte benadering.
Meike heeft mij op een fijne en relaxte manier begeleidt in het verwerken van mijn nare ervaring tijdens mijn zwangerschap. Ik vond het erg bijzonder. Halverwege de sessie merkte ik dat de spanning er steeds meer vanaf ging.
Ik vertelde mijn verhaal, maar had steeds minder last van hoge hartslag, dichtgeknepen keel of emoties die mij overspoelden. Na afloop was ik wel wat moe, maar ook echt opgelucht. Het voelt alsof er een last mijn schouders af is. Ik kan nu zonder spanning praten over mijn zwangerschap.' Linda, 38 jaar

Wat zijn de voordelen van dit traject?

💫 Kortdurende, snelle behandeling met blijvend resultaat

💫 Geen verwijzing nodig

💫 Geen lang, zwaar traject, maar een zachte, vriendelijke manier voor het verwerken van je (bevallings)trauma, waardoor je op het eind van de sessie met een goed gevoel naar huis gaat

💫 Geen dagenlange of wekenlange hersteltijd nodig om bij te komen van de sessie, zoals bij EMDR vaak wel het geval is

💫 Ook online mogelijk

💫 Door mijn ervaring in zowel de verloskunde als psychologie en als specialist op het gebied van trauma's rondom de geboorte, heb ik gewerkt met verschillende traumaverwerkingstechnieken voor het verwerken van een heftige bevallingservaring. Hierdoor kan ik concluderen dat de Trauma Buster Technique de beste en snelste manier is voor het verwerken van heftige ervaringen rondom de geboorte

'De sessie met Meike was intens, maar ik voelde me in goede handen. Ik kampte al enige maanden met het trauma van mijn bevalling en Meike heeft me hierin met kalmte en kundige begeleiding doorheen geloodst. De methodiek is gek, maar het werkt. We hebben zelfs wel gelachen tussendoor. Waar ik voorheen telkens in tranen uitbarstte bij het praten over mijn bevalling, heb ik dat nu helemaal niet meer. De follow up daarna was fijn om terug te kijken. Ik kijk terug op een geslaagde sessie!' Kim, 33 jaar

'Ik heb een prematuurtje mogen baren en dat ging niet zonder slag of stoot. Ik had hulp nodig en in een mail die ik ontving had Meike het over het traject om je traumatische bevalling te verwerken. Binnen 2 uurtjes af zijn van je ellendige gevoel, zou het werken? Wie niet waagt, wie niet wint dacht ik en ik ging ervoor!

Meike is gastvrij, rustig, lief en laat je meteen op je gemak voelen. Ik heb het ervaren als een fijne sessie die het negatieve gevoel echt doet laten verdwijnen. Je moet het echt ondergaan om dit zelf te ervaren. De sessie kan gepaard gaan met een traan en een lach waardoor het ook heel luchtig is. Het heeft bij mij enorm geholpen, dus ik beveel het zeker aan! Meike, bedankt voor alles!' Lindy, 29 jaar.

Nog even voorstellen...

Ik ben Meike Hendriks, psycholoog en bevallingsexpert en kwam al heel jong in aanraking met zwangerschappen, bevallingen en baby's door mijn studie verloskunde. Tijdens mijn stages zag ik wat er gebeurde op het moment dat iemand net een kind had gekregen. Hoe sommige moeders aan het worstelen waren met het moederschap. Alles verandert namelijk als je een kind krijgt. Niet alleen lichamelijk, maar ook op mentaal en sociaal gebied. Ik vond het heel interessant om te zien wat er gebeurde na een bevalling. Hoe moeders op verschillende manieren terugkijken op hun zwangerschap en bevalling. Ik zag dat er vrouwen waren die een bevalling hadden volgens het boekje en er op een negatieve manier op terugkeken en ik zag hele gecompliceerde bevallingen waarbij de moeders wel met een positief gevoel terugkeken. Waar lag dat aan? Dat mentale stuk vond ik eigenllijk nog interessanter dan het lichamelijke stuk.

Ik besloot psychologie te gaan studeren, zodat ik de juiste tools in handen kreeg om iemand hier ook daadwerkelijk mee te kunnen begeleiden. Om een negatieve bevallingservaring te kunnen verwerken, zodat deze vrouwen weer zichzelf kunnen zijn en kunnen genieten van de tijd met hun kind(eren). Een eigen bedrijf starten was altijd een droom. Na mijn studie wist ik dat het tijd was om hier iets mee te doen en heb ik Mpower moms opgericht.

In 2019 en 2020 ben ik zelf moeder geworden en heb ik zelf ervaren hoe lastig het soms kan zijn om jezelf staande te houden na de bevalling. Mijn bevallingen waren ook niet makkelijk en liepen anders dan gepland. Ik heb me gespecialiseerd in heftige ervaringen rondom de zwangerschap, bevalling en het eerste jaar na de geboorte.

3 jaar lang heb ik gezocht naar een zachte, kortdurende manier om trauma's rondom de geboorte te verwerken, zodat moeders geen maandenlang traject hoeven te volgen en ook niet dagenlang van slag hoeven te zijn, omdat de sessie zo zwaar was. Sinds 2022 werk ik met de Trauma Buster Technique waarmee 99% van de moeders in 1 sessie haar heftige ervaring heeft verwerkt.

Daarnaast ben ik founder van de Mpower methode, waardoor jij je als (net bevallen) moeder staande weet te houden in deze intense tijd, zodat jij jezelf niet verliest, maar een energieke en ontspannen moeder wordt en blijft.

Foto na webinar
'Mijn bevalling was heel erg zwaar. Het liep heel anders dan ik had gewild en ik kon er niet aan terugdenken zonder te gaan huilen. Ik heb toen een sessie ingepland met Meike en kan nu neutraal terugkijken op wat ik heb meegemaakt, ook al had ik het toen graag anders zien lopen. 
Ik ben blij dat ik wel het positieve gevoel ben blijven behouden als ik terugdenk aan het moment dat mijn kind werd geboren.  Dan reageert mijn lijf met blijdschap, super fijn! Ik was ergens bang om dat te verliezen. De algehele bevalling kan ik nu beter een plekje geven en meer van een afstand bekijken. Het is geweest, ik heb het verwerkt.  Ik kan er nu ontspannen over praten. 
Tijdens de sessie moest ik wel af en toe lachen of dat ik dacht 'werkt dit echt' of 'wat doe ik'. Ik ben een vrij nuchter persoon. Je was heel ontspannen, vrolijk en je zorgde echt voor rust. Ik voel mij nu rustiger en sta minder 'aan'. Ik ben echt heel blij, dankjewel!!' Jill, 34 jaar
'Ik had eigenlijk een prima bevalling. Geen complicaties en binnen 8 uur was ik bevallen. Iedereen zei tegen me dat ze zo'n bevalling ook wel zouden willen. Toch ervaarde ik het heel anders en kon ik me er niet bij neerleggen. De verloskundige wilde per se dat ik naar haar instructies luisterde, terwijl dat niet was wat ik wilde en ik liever op mijn eigen lijf vertrouwde. De dingen die ze zei hebben er zo ingehakt, dat ik niet op een fijne manier naar mijn bevalling terug kon kijken. Na lang twijfelen heb ik een traumaverwerkingssessie ingepland. Want was mijn bevalling wel 'zwaar' genoeg voor een traumaverwerkingssessie? Hoe gek het ook klinkt, de sessie vond ik heel fijn. Het was niet zwaar, het was heel zacht. Precies waar ik behoefte aan had. En nu? Nu kan ik met een goed gevoel terug kijken op mijn bevalling. Ik ervaar geen spanning meer en geen onrust als ik terugdenk aan wat de verloskundige deed en zei. Nu snap ik ook waarom anderen zo'n bevalling ook wel zouden willen. Eerst kon ik dat niet zien door de boosheid en het verdriet dat overheerste. Nu wel, doordat ik het nare gedeelte van mijn bevalling heb verwerkt. Heel erg fijn!' Carmen, 36 jaar

Veelgestelde vragen

Mocht je twijfelen of dit traject voor het verwerken van een heftige (beval)ervaring iets voor je is en je wilt hier graag met mij over sparren, dan kan dat in een gratis Mpower call. In dit telefonisch gesprek van max 30 minuten kijk ik met je mee naar jouw situatie. We kijken naar hoe het met je gaat, wat je hebt meegemaakt en hoe dat van invloed is op jouw leven nu. Zie het als een soort matchgesprek om te kijken of het klikt en of ik de juiste persoon ben die jou kan begeleiden. Mocht je tijdens de Mpower call besluiten dat je gebruik wilt maken van dit traject, dan vervalt het inleidend telefoongesprek en plannen we meteen de sessie in.