Je nare ervaring op een zachte manier verwerken in 2 uur

Je bent bevallen, kunt niet genieten, maar voelt onrust. Je gedachten draaien overuren, je bent veel aan het piekeren. Eigenlijk heb je het gevoel alsof je jezelf kwijt bent geraakt sinds je moeder bent geworden.

Bij andere moeders lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Je wordt er erg onzeker van. Waarom lukt dat jou niet?

Je vindt het lastig om te bespreken wat je hebt meegemaakt en hoe je je voelt. Wanneer je de moed hebt verzameld om dit bespreekbaar te maken, krijg je te horen dat je er toch een fantastisch kind voor terug hebt gekregen.

Je voelt je niet begrepen, kunt je niet goed concentreren, bent snel boos en hebt geen energie. Alles wat je leuk vond voordat je een kind kreeg, daar heb je nu geen fut meer voor. Je slaapt slecht, omdat je 's nachts in bed terugdenkt aan wat je hebt meegemaakt.

Het liefst vermijd je alles wat met een zwangerschap of bevalling te maken heeft. Je wilt geen foto's terugkijken, wilt er niet over praten en al helemaal niet horen hoe iemand anders haar zwangerschap of bevalling heeft ervaren.

Het doet je namelijk teveel. Het maakt je verdrietig en boos. Jouw zwangerschap of bevalling ging anders dan je van tevoren had gedacht. Je voelde je machteloos. Had geen controle over wat er gebeurde. Toch moet je er steeds aan denken. Je kunt het niet loslaten.

Het voelt alsof je jezelf bent kwijt geraakt. Waar is die levenslustige, energieke vrouw? Je voelt je een schim van jezelf.

Je weet het even niet meer. Dit is niet hoe je het moederschap had voorgesteld. Je wilt dat er iets verandert, maar hoe dan?

Foto park

Met een positief gevoel terugkijken op je zwangerschap en bevalling

Het is niet gek dat je het allemaal even niet meer ziet zitten. Je hebt iets naars meegemaakt, iets traumatisch misschien zelfs. Door zo'n heftige ervaring staat je lichaam continu 'aan'. Je hebt constant stress en dat kost heel veel kracht en energie. Voor je kind zorgen voelt als een enorme opgave en je vindt het lastig om op dit moment goed voor jezelf te zorgen. Dat ligt niet aan jou, maar aan wat jij hebt meegemaakt.

Je hoeft hier niet in je eentje mee te blijven rondlopen en je hoeft je absoluut niet te schamen. Het ligt niet aan jou. Jij hebt iets heftigs meegemaakt. Het liep anders dan gepland. En het is heel lastig om daarmee om te gaan.

Maar je bent er klaar mee. Je wilt verandering. Je wilt er zijn voor je kind, je wilt je weer jezelf voelen. Als je opstaat, dan wil je weer zin hebben in de dag. Je wilt meer energie en de rust om de dingen te doen die je altijd leuk vond voordat je kinderen had.

Je weet ergens wel dat je het beste hulp kunt inschakelen, maar vindt dit moeilijk. Je hebt geen zin in een maandenlang traject en hebt er ook geen tijd voor. Ook wil je liever geen praattherapie. Ik snap het. Het hoeft ook niet. Om nare ervaringen rondom zwangerschap, bevalling en de kraamtijd te verwerken is er namelijk de Trauma Buster Technique. Een fijne, zachte techniek met snel resultaat.

Na de Trauma Buster Technique:

⭐️ Heb jij jouw nare ervaring verwerkt, waardoor je op een fijne manier kunt terugkijken op je zwangerschap of bevalling

⭐️ Sta je niet meer altijd 'aan' als moeder. Je laat stress achter je en komt tot rust.

⭐️ Heb je zin in de dag als je opstaat. De dag voelt niet meer zwaar

⭐️ Slaap je weer goed, omdat je niet meer de hele nacht loopt te malen en te piekeren. Hierdoor heb je overdag meer energie

⭐️ Heb je weer energie om de dingen te doen die je leuk vond om te doen voordat je moeder werd

⭐️ Voel je een betere band met je kind en kunt daardoor meer genieten van het moederschap

⭐️ Heb je weer vertrouwen in je lichaam

⭐️ Voel je je weer jezelf

Voor wie is de Trauma Buster Technique geschikt?

Voor iedereen die te maken heeft gehad met een nare ervaring rondom zwangerschap, bevalling of in het eerste jaar na de geboorte. Als jij stress ervaart door wat je hebt meegemaakt,  je niet goed meer kunt concentreren, je prikkelbaar bent, het liefst alles vermijd wat met je zwangerschap, bevalling of kraamtijd te maken heeft en je je niet meer jezelf voelt, dan is dit traject geschikt voor jou.

Hoe ziet het traject eruit?

✅ We hebben eerst een inleidend telefonisch gesprek van 30 minuten om te bespreken waar je tegenaan loopt.

✅ Daarna volgt een sessie (online of bij mij in Tilburg) van maximaal 2 uur. In deze sessie gaan we op een zachte manier de nare ervaring verwerken. Het is een hele luchtige manier, waardoor er zelfs heel veel gelachen wordt.

✅ Na een paar dagen hebben we contact om te bespreken hoe je je voelt en hoe je de sessie hebt ervaren.

✅ In enkele gevallen is er een extra sessie nodig. Dit kan tegen gereduceerd tarief.

De sessie kan bij mij in Tilburg plaatsvinden of online via Zoom.

De investering voor de Trauma Buster Technique is €247,-

Podcast babyzindelijkheidscommunicatie
'Nadat ik de informatie over TBT op de website had gelezen heb ik bij Meike een TBT sessie gevolgd.
Ik ga niet graag naar de huisarts, laat staan voor een verwijzing voor een psycholoog. Ik vond het daarom heel fijn dat ik zonder tussenkomst van huisarts gemakkelijk en snel bij Meike terecht kon.
Ik wist niet goed wat ik precies moest verwachten van de TBT sessie, maar tijdens de kennismaking heeft Meike uitgelegd hoe de sessie in zijn werk gaat. Hierbij vond ik het heel fijn dat Meike de tijd nam zodat ik me op mijn gemak voelde.
Wat mij het meest positief verraste is dat ik tijdens de sessie enorm heb gelachen, wat me verbaasde omdat we toch met een best heftige ervaring bezig waren. Dit heeft dan ook enorm veel spanning weggenomen en ik kan nu beter met deze ervaring omgaan en er zelfs zonder spanning over praten!
Hierdoor dus zeer geslaagd, en dat gewoon binnen 1 sessie! Meike, ontzettend bedankt en blijf dit doen!'
Femke, 32 jaar

'Via Mpower moms ben ik in aanraking gekomen met de Trauma Buster Technique voor het verwerken van een nare ervaring. Als een van de eerste heb ik een sessie mogen ervaren bij Meike.
Ik ben erg tevreden over de behandeling. De manier van behandelen is naar mijn mening "luchtig" terwijl tegelijkertijd het trauma wel centraal staat. Dit vond ik erg prettig. Tijdens de sessie heb ik al direct verandering ervaren in mijn spanningsniveau. Na afloop voelde ik mij ook niet moe, uitgeput of emotioneel maar voelde ik mij juist goed. Tot slot wil ik graag benoemen dat ik de benadering van Meike als erg prettig heb ervaren. Meike is een kundig psychologe en stelt je erg op je gemak tijdens de sessie. Na het ervaren van de therapie zou ik zowel TBT als Mpower moms dan ook zeker aanraden voor het verwerken van traumatische gebeurtenissen.'
Marije, 30 jaar

Wat gaan we doen?

De Trauma Buster Technique (TBT) is een hele zachte techniek. Andere traumagerichte behandelingen (zoals EMDR) kosten heel veel energie en kracht en zijn vaak heel zwaar. TBT is een combinatie van kloppen op acupunctuurpunten (EFT) en Neurolinguïstisch Programmeren (NLP).

Terwijl je vertelt wat je hebt meegemaakt, wordt er (door jezelf of door mij) op een aantal acupunctuurpunten geklopt. Dit zorgt ervoor dat er minder stresshormoon (cortisol) wordt afgegeven. Tegelijkertijd wordt alles wat je tijdens je nare ervaring hebt gehoord en gezien vervormd door een aantal keer je verhaal te vertellen op verschillende manieren (bijv. fluisterend, zo snel mogelijk of alsof je er vanaf een afstandje naar kijkt). Dit verandert de structuur van de herinnering in je hersenen en daarmee hoe jij de ervaring beleeft. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een stressverlagende ademhalingstechniek.

Door dit allemaal te combineren, verandert de beleving van je ervaring en worden jouw lichamelijke en emotionele reacties (stress, spanning, angst, boosheid, verdriet) van de ervaring losgekoppeld. Hierdoor zul je niet meer op een vervelende manier terugkijken op de situatie, omdat de emotie eraf is gehaald. Dit doen we op verschillende manieren, zowel visueel als auditief. In 2 uur tijd vorm je de gebeurtenis als het ware om. Alles wat je hoorde en wat je zag, maken we los van jouw emoties. Hierdoor kun je op een veel fijnere manier terugkijken op je nare ervaring en doordat je de ervaring hebt verwerkt, voel je je veel energieker, rustiger en minder gespannen. Je voelt je weer jezelf.

Waarom de Trauma Buster Technique?

💫 Kortdurende, snelle behandeling met blijvend resultaat

💫 Geen verwijzing nodig

💫 Geen lang, zwaar traject, maar een zachte techniek met veel humor waardoor je op het eind van de sessie met een goed gevoel naar huis gaat

💫 Ook online mogelijk

💫 Ik ben de eerste psycholoog in Nederland die deze techniek mag toepassen! Door mijn ervaring in de verloskunde en psychologie en als specialist op het gebied van trauma's rondom de geboorte kan ik zeggen dat TBT de beste en snelste techniek is voor het verhelpen van nare ervaringen rondom de geboorte.

'Na jarenlang meerdere therapie-vormen uitgeprobeerd te hebben, mocht ik bij Meike van Mpower Moms de nieuwe Trauma Buster Techniek ervaren. Wat een fijne manier om met een traumatische gebeurtenis/herinnering om te gaan!
Na één sessie voelde ik al werkelijk verschil in mijn lichamelijke reacties als ik aan mijn trauma dacht (geen klamme handen, dichtgeknepen keel of zwetende oksels meer).
Super bedankt Meike voor deze fijne ervaring en je warme, liefdevolle en geduldige begeleiding! Voor al je volhardendheid om te blijven zoeken naar een betere/fijnere manier om mensen te helpen. En dat je daardoor deze techniek in Nederland kan introduceren, echt top!' Vera, 33 jaar 

'De zwangerschap van mijn tweede kind was niet makkelijk. Er was veel miscommunicatie en ik werd vaak niet gehoord als zwangere. En hoewel ik dacht dat ik na de bevalling dit hoofdstuk had afgesloten, bleek het tegendeel waar. Ik sliep lange tijd slecht, had een kort lontje en stond altijd maar aan. Ik kan je vertellen, dat is niet de meest ideale combinatie met 2 kinderen in huis. Via Instagram kwam ik bij Meike terecht. Ik las over Trauma Buster Techniek en het sprak me direct aan. Geen lange zwaar traject, maar een zachte benadering.
Meike heeft mij op een fijne en relaxte manier begeleidt in het verwerken van mijn nare ervaring tijdens mijn zwangerschap. Ik vond het erg bijzonder. Halverwege de sessie merkte ik dat de spanning er steeds meer vanaf ging.
Ik vertelde mijn verhaal, maar had steeds minder last van hoge hartslag, dichtgeknepen keel of emoties die mij overspoelden. Na afloop was ik wel wat moe, maar ook echt opgelucht. Het voelt alsof er een last mijn schouders af is. Ik kan nu zonder spanning praten over mijn zwangerschap.' Linda, 38 jaar

Nog even voorstellen...

Ik ben Meike Hendriks, psycholoog en bevallingsexpert en kwam al heel jong in aanraking met zwangerschappen, bevallingen en baby's door mijn studie verloskunde. Tijdens mijn stages zag ik wat er gebeurde op het moment dat iemand net een kind had gekregen. Hoe sommige moeders aan het worstelen waren met het moederschap. Alles verandert namelijk als je een kind krijgt. Niet alleen lichamelijk, maar ook op mentaal en sociaal gebied. Ik vond het heel interessant om te zien wat er gebeurde na een bevalling. Hoe moeders op verschillende manieren terugkijken op hun zwangerschap en bevalling. Ik zag dat er vrouwen waren die een bevalling hadden volgens het boekje en er op een negatieve manier op terugkeken en ik zag hele gecompliceerde bevallingen waarbij de moeders wel met een positief gevoel terugkeken. Waar lag dat aan? Dat mentale stuk vond ik eigenllijk nog interessanter dan het lichamelijke stuk.

Ik besloot psychologie te gaan studeren, zodat ik de juiste tools in handen kreeg om iemand hier ook daadwerkelijk mee te kunnen begeleiden. Om een negatieve ervaring om te zetten naar een mooie ervaring. Een eigen bedrijf starten was altijd een droom. Na mijn studie wist ik dat het tijd was om hier iets mee te doen en heb ik Mpower moms opgericht.

In 2019 en 2020 ben ik zelf moeder geworden en heb ik zelf ervaren hoe lastig het soms kan zijn om jezelf staande te houden. Mijn bevallingen waren ook niet makkelijk en liepen anders dan gepland. Ik heb me gespecialiseerd in nare ervaringen rondom zwangerschap, bevalling en het eerste jaar na de geboorte door middel van de Trauma Buster Technique. Jarenlang heb ik gezocht naar een zachte, kortdurende techniek voor het verwerken van trauma's rondom de geboorte en ik ben de eerste psycholoog in Nederland die de Trauma Buster Technique mag toepassen!
Daarnaast ben ik founder van de Mpower methode, waardoor jij je als moeder staande weet te houden in drukke periodes, zodat jij jezelf niet verliest, maar een energieke en ontspannen moeder wordt en blijft.

Foto na webinar

Ik ben gediplomeerd TBT Practitioner en deskundig opgeleid door Maya de Vries (EFT Founding Master en TBT Trainer).
Als erkend TBT Practitioner sta ik vermeld op de website van TBT Nederland: www.tbt-workshops.nl
Tevens sta ik vermeld als TBT Practitioner op de officiële website van de Trauma Buster Technique wereldwijd: www.traumabustertechnique.com

'Mijn bevalling was heel erg zwaar. Het liep heel anders dan ik had gewild en ik kon er niet aan terugdenken zonder te gaan huilen. Ik heb toen een TBT sessie ingepland met Meike en kan nu neutraal terugkijken op wat ik heb meegemaakt, ook al had ik het toen graag anders zien lopen. 
Ik ben blij dat ik wel het positieve gevoel ben blijven behouden als ik terugdenk aan het moment dat mijn kind werd geboren.  Dan reageert mijn lijf met blijdschap, super fijn! Ik was ergens bang om dat te verliezen. De algehele bevalling kan ik nu beter een plekje geven en meer van een afstand bekijken. Het is geweest, ik heb het verwerkt.  Ik kan er nu ontspannen over praten. 
Tijdens de sessie moest ik wel af en toe lachen of dat ik dacht 'werkt dit echt' of 'wat doe ik'. Ik ben een vrij nuchter persoon. Je was heel ontspannen, vrolijk en je zorgde echt voor rust. Ik voel mij nu rustiger en sta minder 'aan'. Ik ben echt heel blij, dankjewel!!' Jill, 33 jaar
'Ik had eigenlijk een prima bevalling. Geen complicaties en binnen 8 uur was ik bevallen. Iedereen zei tegen me dat ze zo'n bevalling ook wel zouden willen. Toch ervaarde ik het heel anders en kon ik me er niet bij neerleggen. De verloskundige wilde per se dat ik naar haar instructies luisterde, terwijl dat niet was wat ik wilde en ik liever op mijn eigen lijf vertrouwde. De dingen die ze zei hebben er zo ingehakt, dat ik niet op een fijne manier naar mijn bevalling terug kon kijken. Na lang twijfelen heb ik een TBT sessie ingepland. Want was mijn bevalling wel 'zwaar' genoeg voor een traumaverwerkingssessie? Hoe gek het ook klinkt, de sessie vond ik heel fijn. Het was niet zwaar, het was heel zacht. Precies waar ik behoefte aan had. En nu? Nu kan ik met een goed gevoel terug kijken op mijn bevalling. Ik ervaar geen spanning meer en geen onrust als ik terugdenk aan wat de verloskundige deed en zei. Nu snap ik ook waarom anderen zo'n bevalling ook wel zouden willen. Eerst kon ik dat niet zien door de boosheid en het verdriet dat overheerste. Nu wel, doordat ik het nare gedeelte van mijn bevalling heb verwerkt. Heel erg fijn!' Carmen, 36 jaar

Veelgestelde vragen

Mocht je twijfelen of de Trauma Buster Technique iets voor je is en je wilt hier graag met mij over sparren, dan kan dat in een gratis Mpower call. In dit telefonisch gesprek van max 30 minuten kijk ik met je mee naar jouw situatie. We kijken naar hoe het met je gaat, wat je hebt meegemaakt en hoe dat van invloed is op jouw leven nu. Zie het als een soort matchgesprek om te kijken of het klikt en of ik de juiste persoon ben die jou kan begeleiden. Mocht je tijdens de Mpower call besluiten dat je gebruik wilt maken van de Trauma Buster Technique, dan vervalt het inleidend telefoongesprek en plannen we meteen de sessie in.