Het gezicht achter Mpower moms

Mijn naam is Meike Hendriks. Ik woon in Tilburg samen met mijn man Brian, onze dochter Evi (2019) en zoon Finn (2020).

Ik help (kersverse) moeders bij wie het moederschap niet verloopt zoals ze hadden verwacht. Bij wie de ‘roze wolk’ ontbreekt.

Zelf moeder

Sinds ik zelf moeder ben, merk ik hoe lastig het soms kan zijn om goed voor mezelf en mijn gezin te zorgen, te werken en ook nog een huishouden te runnen. 2 weken per maand zit mijn man in het buitenland, waardoor ik er dan alleen voor sta. Dat is niet erg en ik ben het gewend, maar daardoor ervaar ik dat het behoorlijk lastig kan zijn om alle taken goed te kunnen managen.

Studies

Ik heb verloskunde en psychologie gestudeerd. Mijn droom was om verloskundige te worden en vrouwen en hun partner te mogen begeleiden bij het mooiste moment in hun leven, namelijk het krijgen van een kind. Maar tijdens mijn studie verloskunde kwam ik erachter dat veel mensen dit helemaal niet als een mooi moment ervaren. Vaak ervaren zij veel spanningen, angsten of zijn ze somber omdat de zwangerschap of bevalling niet helemaal loopt zoals gewenst. Het wordt vaak niet ervaren als iets positiefs, maar volgens de omgeving zou dit wel het geval moeten zijn.

Ik wilde hier meer mee doen en besloot een opleiding tot coach en counselor te volgen tijdens mijn studie verloskunde om zo beter te kunnen inspelen op de angsten en sombere gevoelens rondom het krijgen van een kind. Na het afronden van deze opleiding wilde ik meer verdieping en besloot psychologie te gaan studeren, om hier nog beter op in te kunnen spelen.

Eigen praktijk

Na mijn master Klinische psychologie besloot ik mijn eigen praktijk op te richten waarin ik me specialiseerde in angst- en somberheidsklachten rondom zwangerschap en bevalling. Na een jaar kwam ik erachter dat ik het liefst werkte met moeders bij wie het moederschap niet verloopt zoals ze hadden verwacht. Ik heb me daarom gespecialiseerd in moeders die moeite hebben met balans en focus te houden. En die er echt voor hun kind willen zijn, zonder zichzelf te verliezen. Met behulp van een dosis Mpower (empower, Meikepower en Mamapower) help ik deze moeders, zodat ze de moeder kunnen zijn die ze willen zijn!

Waar word ik blij van?

Mijn kinderen. De zon en warm weer. Ik houd van reizen en het liefst naar warme oorden. Op het strand liggen met het zand tussen mijn tenen. Lekker uit eten gaan. Een cocktail drinken. Zelf pizza maken. Het fijne gevoel na het sporten. Wanneer mijn man thuis is (hij is vaak weg voor zijn werk). Uitslapen. Chillen in de tuin. Bijpraten met vriendinnen. Niks moeten. Mijn eigen tijd indelen. Lezen.