black iPhone 7

Een bijzonder leuke winactie voor meer balans tussen je werk en gezin

Werk en ouderschap combineren. Laten we eerlijk zijn, dit is toch de nummer 1 uitdaging van de meeste ouders?

Wist je dat:
1 op de 3 moeders in het eerste jaar na het krijgen van een kind uitvalt op het werk met stressklachten?

Bizar veel toch! 😱

Daarnaast ervaart 1 op de 8 werkende ouders met een kind tot 4 jaar problemen die zich uiten in oa een laag zelfbeeld, oververmoeidheid, stress en angstklachten.

Dit moet worden voorkomen en dat begint bij een betere balans tussen je werk, gezin en jezelf.

Alleen, een fijne balans tussen werk en gezin ga je niet zomaar vinden. Jij zult dit zelf moeten creëren.
Voor iedereen is een fijne balans namelijk anders, omdat iedere ouder andere uitdagingen en behoeftes heeft.

De afgelopen periode heb ik mee mogen bouwen aan het e-platform WorkWave.
Wat in februari is gestart met een idee van Marjon & Veerle is inmiddels uitgegroeid tot het e-platform voor werkende (aanstaande) ouders die een betere balans willen vinden tussen hun werk en gezin.

Maar liefst 8 experts hebben meegewerkt aan dit platform om jou hierin te begeleiden, waaronder een hormoontherapeut, een stress- en vitaliteitsexpert en een orthopedagoog. Ook ik mocht mijn bijdrage leveren aan dit platform als psycholoog en bevallingsexpert 🤩 Zo trots om hier deel van uit te maken!

Om een fijne balans te vinden, zul je eerst terug moeten gaan naar waar het ouderschap begon. Jouw zwangerschap en bevalling. Ik heb 3 modules mogen maken, namelijk over
1. De invloed van je zwangerschap en bevalling op jou en je kindje
2. Niet lekker in je vel en weer aan het werk
3. Hoe houd je je relatie gezond nu er een kindje is?

Je kunt bijv onmogelijk goed in je vel zitten als je je bevalling als traumatisch hebt ervaren. Of als je relatieproblemen ervaart nadat je moeder bent geworden.
Alles wat belangrijk is rondom het vinden van een fijne balans tussen je werk, je gezin en jezelf wordt besproken op dit platform.

Je vindt daarom ruim 10 uur aan audio/video rondom o.a de volgende thema’s: energiemanagement, je hormoonbalans op orde en stress & vitaliteit.
Plus een werkboek met oefeningen waardoor alle informatie daadwerkelijk in de praktijk gebracht kan worden!

Want ja, een fijne balans begint met prioriteiten stellen. Wat is echt belangrijk voor jou en je gezin? Zodra je dat hebt vastgesteld, kun je je tijd en energie richten op de dingen die er echt toe doen. Dit kan betekenen dat je soms ‘nee’ moet zeggen tegen extra werk of andere afspraken om ‘ja’ te zeggen tegen iets leuks voor jezelf doen of tijd met het gezin.

Daarnaast is het creëren van routines en schema’s belangrijk. Door een duidelijke dagindeling te hebben, kun je efficiënter omgaan met je tijd en ervoor zorgen dat zowel je werk als je gezin hun plek krijgen. Belangrijk is dat je wel flexibel bent, want het leven loopt niet altijd volgens plan.

Vergeet ook niet om aan jezelf te denken. Ouderschap en werk mogen dan wel de hoofdrolspelers zijn in je leven, maar je eigen welzijn is cruciaal. Neem de tijd voor self-care en zoek manieren om te ontspannen, of het nu gaat om sporten, mediteren, of gewoon even een moment voor jezelf nemen.

Op het platform WorkWave wordt uitgebreid besproken hoe je dit kunt aanpakken.

Afgelopen maandag was de lancering van het platform! 🥳🥳

En het leuke is, ik mag een gratis toegang weggeven. 🎉🎊


Je kunt eenvoudig meedoen door op dit Instagrambericht te reageren met een 🌊 of door iemand te taggen die jij de toegang wilt geven. Je kunt meedoen t/m vanavond (donderdag 28 september) 23.59 u. Morgen (vrijdag 29 september) maak ik de winnaar bekend.

Let’s make a WorkWave en vier deze lancering mee! 🎉

Ps. Wil je hier meer informatie over? Klik dan hier.

Deel dit bericht