girl sitting on grass near balloon

Vier het leven!

Als je iets viert, dan zijn het vaak grote momenten, zoals verjaardagen, bruiloften, de geboorte van een kind of een nieuw huis. Dit zijn hele speciale momenten. Ik houd ervan om alles te vieren wat er te vieren valt. Vorige week kregen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Maandenlang hebben we hiernaar uitgekeken en 2 september was het dan eindelijk zover. Ik vond het enorm spannend. Het voelde net alsof ik weer een kind zou krijgen. Daar kijk je ook maanden naar uit en je hebt allerlei gedachtes over hoe je kind zal zijn. Hoe zou hij/ zij eruit zien? Wat voor karakter zal je kind hebben? Lijkt je baby op jou of je partner?

Zo had ik dat ook met ons huis. Hoe zal het zijn als we het verbouwd hebben? Hoe gaat het zijn als we er wonen? Wat voor leven krijgen we dan? Toen ik de sleutel in ontvangst nam, viel er een soort van rust over me heen. Zo van: we hebben het toch maar mooi geflikt.

De rest van de dag hebben we ons nieuwe huis gevierd met veel taart en champagne. Voor de kinderen hadden we kinderchampagne gehaald, want het was nou eenmaal feest en ook zij mochten meegenieten natuurlijk.

Dit zijn van die momenten die niet al te vaak voorkomen. Tenminste, ik ben zelf niet van plan om heel vaak te verhuizen, te trouwen of kinderen te krijgen šŸ™‚

Toch staan we vaak niet stil bij alle kleine momenten die het leven de moeite waard maken. Het zonnetje dat schijnt, een nacht goed doorslapen, rustig je kopje thee op de bank opdrinken, een goed boek lezen, uit eten met een vriendin.

Iedere dag is er wel iets te vieren, want iedere dag heeft mooie momenten. Het is aan jou om hier bewust van te zijn. Leef jij bewust of leef je meer op de automatische piloot? Als we het druk hebben, leven we minder in het moment omdat we continu denken aan de dingen die we nog moeten doen. Als je merkt dat je hoofd overloopt, is het goed om stil te staan bij de dingen die de moeite waard zijn. Je kind die blij is als hij/zij jou weer ziet als je uit je werk komt of een cadeautje dat iemand spontaan voor je heeft gekocht.

De podcast van deze week gaat over hoe je het leven kunt vieren, de grote momenten, maar ook de kleine momenten.

Want sta jij wel eens stil bij alle dingen die goed gaan in je leven? Vaak sta je niet bewust stil bij het leven dat je leeft en voor je het weet is er weer een dag voorbij.

In deze podcast leer je:

  • Op wat voor manier je iedere dag stil kunt staan bij de dingen die goed gaan
  • Hoe je meer momenten om te vieren creĆ«ert in je dag
  • Wat er voor je verandert als jij bewuster leeft
  • Vragen die je jezelf kunt stellen om meer te kunnen genieten van je leven

Je kunt de podcast hier beluisteren. Of beluister de Mpower Moms Podcast op Spotify, Itunes of Soundcloud.

Deel dit bericht

Ā