woman in orange tank top reading book on gray couch

Vergeet jezelf niet

Als moeder wil je het beste voor je kind. Je wilt niet dat je kind verdrietig is of boos is. Het liefste wil je je kind beschermen. Hoe goed je ook je best doet, het lukt niet altijd. Er zijn altijd omstandigheden waar jij geen invloed op hebt.

Afgelopen weekend had ik me eigenlijk anders voorgesteld. Mijn zoontje werd namelijk ziek. Hij had hele hoge koorts en was heel erg lusteloos. Had moeite met eten en drinken en wilde alleen maar bij mij hangen. Hij is 1 jaar en kan nog niet praten. Dat is af en toe super lastig, want het is super fijn als je gewoon kunt vragen of je kind pijn ergens pijn heeft en hij daar antwoord op kan geven.

De koorts kwam ineens opzetten en hij was zichzelf niet meer. Het was vrijdagmiddag en nadat ik het even had aangekeken en het steeds slechter met hem ging, heb ik de dokter gebeld. Ik wilde zo niet het weekend met hem ingaan zonder te weten wat er aan de hand zou zijn. Gelukkig mochten we niet veel later langskomen. Hij bleek gelukkig geen infecties te hebben, maar een kinderziekte die na een paar dagen vanzelf over zou gaan. Niks om me zorgen over te maken dus.

Gelukkig maar, want de dag erna was hij nog veel zieker. Als ik de dag ervoor niet naar de dokter was gegaan, dan was ik nu geweest. Gelukkig wist ik dat het niks ernstigs zou zijn, waardoor ik er zelf heel relaxed instond en heb ik hem flink verwend. We hebben veel geknuffeld en boekjes gelezen. Ik merkte dat het me heel veel deed, dus toen mijn kinderen eindelijk sliepen dit weekend heb ik bewust niks gedaan. Daardoor kon met al mijn aandacht bij mijn kinderen zijn op de momenten dat ze wakker waren.

Je voelt je zo machteloos als je je kindje zo ziek ziet. Dit zijn echt van die situaties die je enorm raken.

Juist als het niet gaat zoals je wilt, is het extra belangrijk om goed op jezelf te letten. Druk zijn we allemaal en als er dan iets gebeurd waar je niet op had gerekend, dan vraagt dat heel veel van je. Juist dan is het goed om extra tijd voor jezelf vrij te maken. Juist op de momenten waarvan je denkt: ik heb er helemaal geen tijd voor. Geen tijd betekent dat je druk bent en als je druk bent, heb je nog meer behoefte om te ontspannen en op te laden, zodat je het allemaal kunt volhouden.

En misschien vind je het heel erg lastig om even niks te doen. Dat is niet erg en hoor ik vaker. Toch is het goed om jezelf er regelmatig aan over te geven. Plan deze tijd bewust in je agenda! Maak er vandaag nog tijd voor vrij. Niets doen betekent niet niks doen. Niets doen betekent dat je jezelf oplaadt om het leven weer aan te kunnen. Want als jij bent opgeladen, ben jij een nog leukere moeder en kun jij er beter voor je kinderen zijn!

Deel dit bericht