woman in blue and white plaid dress shirt carrying girl in white shirt

Een perfecte werk/ privé balans bestaat niet

Een fijne balans vinden tussen je werk, je gezin en jezelf is vaak erg lastig. Hoe kun je alles het beste combineren? Er is niet 1 oplossing die voor iedereen werkt. Voor iedereen is balans namelijk anders. Waar de één tevreden is met een werkweek van 8 uur en de rest van de tijd wil besteden aan het zorgen voor de kinderen, krijgt de ander daar de kriebels van en werkt diegene bijvoorbeeld liever 40 uur per week. Er is geen goed of fout. Alles is goed, als het maar werkt voor jou.

Maar hoe weet je nu wat er werkt voor jou? Het is een kwestie van trial & error. Uitproberen. Veranderingen doorvoeren en kijken of het werkt. En dat is vaak het lastigste. We zijn bang om iets te veranderen. Willen het liefste dat alles hetzelfde blijft zoals het was, maar dan beter. Maar als je nu niet tevreden bent met jouw situatie en je doet er niks aan, dan zal er over een jaar nog steeds niks veranderd zijn. Is dat oké voor jou? Zo ja, dan zou ik aanraden vooral door te gaan met wat je deed. Maar als je zoiets hebt van: ‘oehh, dat wil ik liever niet. Ik wil niet dat dit over een jaar nog steeds hetzelfde is.’ Stap dan eens uit je comfortzone. Probeer eens iets anders.

En ja, er zal weerstand zijn. Bij ieder ding dat we veranderen, zit er eerst heel veel weerstand. We vinden het heel moeilijk om onze gewoontes aan te passen. Maar als jij het echt anders wilt aanpakken, ga dan door de weerstand heen. Het is niet gemakkelijk. Het is vaak een heel proces. Maar uiteindelijk levert het je zoveel op. Want wat heb je te verliezen als je het nu niet anders wilt gaan aanpakken? Niks toch? Op dit moment ben je namelijk ook niet 100% tevreden.

Een fijne balans zoeken blijft altijd een proces. Een perfecte balans bestaat daarom eigenlijk niet. Want wat nu voor je werkt, hoeft over een jaar niet meer voor je te werken. Maar jouw leven is nu. Jij wilt je nu fijn voelen. En werkt het niet meer voor je, dan kun je het altijd aanpassen. Het is niet zo dat als je iets verandert, dat je het dan nooit meer terug kunt draaien of het op een andere manier kunt doen.

De afgelopen maand was voor mij ook weer even zoeken naar een fijne balans tussen mijn werk, mijn gezin en mezelf omdat er zoveel veranderd is in mijn bedrijf vanwege het aanbieden van de Trauma Buster Technique om op een snelle, zachte manier nare (beval)ervaringen te verwerken. Ik merkte dat ik bijna iedere avond tot 22 u aan het werk was, omdat ik zoveel te doen had. Mijn dagen zaten vol met cliënten die kwamen voor een trauma verwerkingssesie. Super dat ik zoveel cliënten mocht helpen, maar het was voor mij ook weer zoeken naar een fijne balans. Hoe zorgde ik ervoor dat ik mezelf niet voorbij liep? Wat had ik echt nodig?

Ik heb mijn proces met je gedeeld in een podcast, omdat ik weet dat het herkenbaar is voor veel moeders. We gaan allemaal wel eens door zo’n proces heen dat de balans tussen werk en privé ver te zoeken is. Ik deel mijn bevindingen met je en deel handige tips hoe jij een fijne balans voor jezelf kunt vinden.

#51 Een perfecte werk/privé balans bestaat niet

Het vinden van een fijne balans tussen je werk, je gezin en jezelf is vaak heel erg lastig. We weten vaak heel goed wat we niet willen, maar wat willen we dan wel?

In deze podcast hoor je:

  • Waarom een perfecte balans niet bestaat
  • Hoe je het zoeken naar een fijne balans voor jezelf makkelijk kunt maken
  • Waarom we een verandering heel lastig vinden en een handige tip om een gewoonte daadwerkelijk te gaan veranderen
  • Mijn eigen ervaring en hoe ik omga met het zoeken naar een fijne balans
  • Tips voor het vinden van een fijne balans tussen je werk, gezin en jezelf

Klik hier om deze podcast te beluisteren.

Ook is de Mpower Moms Podcast te beluisteren via Spotify, iTunes en Soundcloud.

Oh en mocht jij nou denken: zo’n Trauma Buster Technique sessie lijkt me wel wat. Wacht dan niet te lang met boeken. De aanmeldingen gaan erg hard, dus mocht je nog een plekje willen in de maand mei om een nare ervaring in je zwangerschap, bevalling of in het eerste jaar na de geboorte op een snelle, zachte manier te verwerken met TBT, wacht dan niet te lang. Klik hier voor meer informatie, ervaringen van moeders met de TBT sessie en om je aan te melden.

 

Deel dit bericht