Geboortepsychologie

#104 De invloed van jouw geboorte op je gedrag – In gesprek met therapeut Chantal

In deze aflevering ga ik in gesprek met therapeut Chantal over de geboortepsychologie. Wist je dat er al meer dan 35 jaar onderzoek wordt gedaan naar de invloed van een geboorte ervaring? Hoe jij geboren bent, heeft invloed op jouw gedrag. Bijzonder he?

Als jij bijvoorbeeld snel geboren bent, dan is jouw tempo in het dagelijks leven ook heel snel. Ben je geboren dmv een inleiding, dan wil je heel graag dingen op jouw eigen tijd en tempo doen. Zo zijn er heel veel gedragingen te herleiden naar je eigen geboorte.

Iedere moeder zou dit moeten weten! Het is namelijk super fijn als je gedrag bij jezelf en je kinderen herkent en weet waar het vandaan komt, zodat je er ook echt iets mee kunt doen.

In deze podcast geeft Chantal uitleg over de geboortepsychologie en geeft ze een aantal voorbeelden, bijvoorbeeld over kindjes in stuitligging en wat voor gedrag zij laten zien.

Daarnaast hebben we het over het moederschap en bespreken we het taboe dat het moederschap niet altijd een roze wolk is.

Ben je benieuwd naar Chantal Jansen? Meer informatie over Chantal vind je op www.vita-affectum.nl of volg haar op Instagram: instagram.com/vitaaffectum

Klik hier om de podcast te beluisteren.

Ook is de Mpower Moms Podcast te beluisteren via Spotify, iTunes en Soundcloud.

Deel dit bericht