man giving white flower to woman surrounded by green trees

5 tips om je relatie goed te houden als je kinderen hebt

Afgelopen vrijdag waren mijn man en ik 9 jaar getrouwd. 9 jaar al, volgend jaar is ons 10 – jarig jubileum. 😱

We hebben dit weekend stilgestaan bij de afgelopen jaren en hoe snel de tijd gaat. Stilstaan bij wat er allemaal is gebeurd in deze 9 jaar.

Oa afgestudeerd, een goedlopend bedrijf opgezet, man 2 x gewisseld van baan, 4 x zwanger geweest en 2 kinderen gekregen, 5 verschillende auto’s gereden (waarvan 1 in de prak) en 2 x een huis gekocht.

Heel bijzonder om zo op terug te kijken en te zien wat je allemaal samen hebt meegemaakt. Mooie momenten, maar ook zware, moeilijke momenten. Om dit na al die tijd nog steeds samen te kunnen delen is goud waard en niet vanzelfsprekend.

30 – 35% van de stellen gaan namelijk uit elkaar voordat hun kindje 3 jaar is.

Stop tijd en energie in je relatie! Juist als je kinderen zo klein zijn, is het nog belangrijker om aandacht aan elkaar te besteden.

Jij bent een team samen met je partner en het is wel zo fijn als dat team goed kan samenwerken. Niet alleen voor jullie zelf, maar ook voor de kinderen.

Hoe doe je dat?

🌸 Praat niet alleen over de kinderen. Toon echt interesse in elkaar. Hoe was je dag? Waar loop je tegenaan? Wat heb je nodig? En luister oprecht naar de antwoorden, zonder meteen advies te willen geven (dit is een valkuil van veel mensen!) Is niet altijd makkelijk, maar het levert je wel veel op. Je begrijpt elkaar beter en kunt daardoor nog beter inspelen op elkaars behoeftes.

🌸 Blijf elkaar verrassen. Neem een keer chocolaatjes of een wijntje mee, trek een mooi lingeriesetje aan en geef elkaar complimenten! Doe moeite voor elkaar en neem je relatie niet zomaar voor lief. Liefde is een werkwoord. Je zult aan je relatie moeten blijven werken om deze goed te houden.

🌸 Doe iedere maand iets leuks met z’n tweeën. Uit eten, naar het theater of boek een hotelletje. Je bent niet alleen papa en mama, maar ook nog steeds geliefden. Deze tijd voor elkaar is zo belangrijk. Vraag opa en oma of ze willen oppassen of vraag iemand anders om 1 avond/ nacht voor de kinderen te zorgen, zodat jullie rustig van en met elkaar kunnen genieten. Nog even een tip hierbij: praat dan niet de hele avond alleen maar over de kinderen! Dan heb je nog steeds niet het gevoel dat je even met z’n tweeën bent. Deze momenten zijn er juist voor om eens andere gesprekken te voeren.

🌸 Raak elkaar aan. Geef een kus als je weggaat, sla ‘s avonds een arm om elkaar heen, knuffel elkaar als je elkaar de hele dag niet hebt gezien. Het zijn deze kleine contactmomentjes die een boost kunnen geven aan je relatie. Als je elkaar niet meer aanraakt, raak je op een gegeven moment vervreemd van elkaar. Dit wil je juist voorkomen. Start daarom met kleine aanrakingen.

🌸 Zorg goed voor jezelf. Je ben een leukere partner als je de tijd pakt om op te laden en regelmatig dingen te doen die jij leuk vindt. Even geen mama of partner zijn, maar gewoon jij. Jij doet er ook toe! En als jij er regelmatig op uitgaat met vriendinnen bijvoorbeeld of gaat sporten, dan heb je weer eens wat andere gespreksstof met je partner.

Eigenlijk is het allerbelangrijkste dat het allemaal niet perfect hoeft te zijn, als je maar tijd aan elkaar blijft besteden en moeite blijft doen voor elkaar.

In het vernieuwde Mpower Moms Program heb ik een hele module gewijd aan de relatie met je partner goedhouden. Je leert oa over hoe je relatie verandert na het krijgen van een kind en hoe je hier het beste op in kunt spelen, zodat de kans veel groter is dat jullie wel bij elkaar blijven.

Ook krijg je oefeningen om samen met je partner te doen die ervoor zorgen dat jullie elkaar beter begrijpen en je beter met elkaar kunt communiceren. En uiteraard komt ook seks na de bevalling voorbij, want veel vrouwen ervaren pijnklachten of vinden het moeilijk om dit na de bevalling weer op te pakken. Ik geef je samen met bekkenfysio Denise Bruinhof tips en adviezen.

Binnenkort gaat het vernieuwde programma live! Momenteel ben ik druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten en vanwege problemen in mijn betaalsysteem (hier wordt aan gewerkt!) kon het programma niet eerder gelanceerd worden. Het komt er zo snel mogelijk aan!

Wil je op de hoogte worden gehouden van het vernieuwde programma? Stuur me dan een mail op meike@mpowermoms.nl of stuur een dm via Instagram, dan krijg je als eerste alle informatie toegestuurd (met een hele leuke korting!).

Deel dit bericht