Photo by freestocks.org

Een nieuw begin

Je hoort vaak dat een zwangerschap één van de meest bijzondere periodes in je leven is. Er groeit een kindje in je buik en je maakt dit waarschijnlijk niet zo vaak mee. Anderen zeggen vaak ‘geniet ervan’. Toch kan het zijn dat jij dit helemaal niet zo ervaart. Je voelt je heel angstig of je voelt je zo ziek dat je alleen maar thuis kunt zitten en niks meer kunt ondernemen. Je denkt bij jezelf: ‘is dit het nou? Is iedereen hier nou zo enthousiast over?’ Je denkt dat je anders bent, omdat je je continu zorgen maakt en daardoor somber bent. Dit is niet gek, er gebeurt zoveel in je leven op het moment en het komt vaker voor dan je denkt. Maar liefst 2 op de 10 vrouwen kijkt met een negatief gevoel naar haar zwangerschap of bevalling. Dit is een groot deel van de Nederlandse vrouwen.

Je bent niet de enige! Vandaar dat ik mijn bedrijf ‘Een nieuw begin’ heb opgericht, zodat ik jou kan helpen om met je angsten en somberheid te kunnen omgaan.

Waarom de naam een nieuw begin? Omdat een zwangerschap en het krijgen van een kind voor veel veranderingen in je leven zorgt en door te leren hoe je met je angstige of sombere gedachten en gevoelens kunt omgaan, is dit ook een nieuw begin.

Weet dat je je niet hoeft te schamen voor deze gedachten en gevoelens, want je bent zeker niet de enige!

Het is zo belangrijk dat er over deze ervaringen wordt gepraat, zodat er meer bekendheid komt over dat een zwangerschap of bevalling ook negatieve gevoelens met zich mee kan brengen. Vaak wordt die roze wolk niet ervaren, maar ervaar je meer een donderwolk. Een kind krijgen brengt veel veranderingen met zich mee en vaak loopt een zwangerschap of bevalling niet zoals je had gehoopt. Hierdoor kun je teleurgesteld zijn of het gevoel hebben dat je de controle bent verloren. Je voelt je machteloos. Deel deze gevoelens! Het is zo belangrijk om anderen hier bewust van te maken, zodat ze niet het gevoel hebben dat ze er alleen voor staan of dat er iets geks met ze aan de hand is. Dit is namelijk niet zo! Wel is het belangrijk dat je de juiste hulp krijgt om hiermee om te kunnen gaan. Aarzel niet om contact met mij op te nemen, zodat ik jou kan helpen om je angst of somberheid rondom je zwangerschap of bevalling los te kunnen laten en met een positief gevoel naar je zwangerschap of bevalling te kunnen kijken.

Wil jij gratis tips en tricks ontvangen hoe je op een positieve manier naar je zwangerschap en bevalling kunt kijken? Meld je dan nu aan en ontvang ze in je mailbox!

Deel dit bericht